• Deň ZEME
          • Deň ZEME

          • Ani tento školský rok sme nenechali bez povšimnutia tento významný deň nielen pre našu Zem, ale pre každého, kto to s ňou myslí vážne. V rámci neho naše šikovné siedmačky pripravili pre svojich spolužiakov reláciu do šk. rozhlasu, kde informovali nielen o význame tohto dňa, ale aj potrebe racionálneho prístupu k životnému prostrediu a nakladaniu s odpadmi. 
            Žiaci z prvého stupňa pod vedením svojich pani učiteliek a p. učiteľa pristúpili k dnešnému dňu mimoriadne aktívne, keď druháci a štvrtáci natiahli rukavice a prispeli k čistejšiemu a krajšiemu prostrediu v okolí priehrady a tunajšieho náučného chodníka (na foto žiaci 4.A). Ostatní žiaci prvého stupňa zase strávili aktívne čas na zdravom vzduchu a spoznávali nielen prírodu, ale aj negatívne a pozitívne zásahy človeka do prírodného prostredia v našom regióne (na foto aj žiaci 3.A).
            Všetkým vyučujúcim, ktorí sa na zdarnom priebehu dnešného dňa podieľali patrí vďaka nás všetkých.
            Viac foto je tu...
        • Regionálna výchova u štvrtákov zážitkovo
          • Regionálna výchova u štvrtákov zážitkovo

          • Hlavným cieľom regionálnej výchovy je spoznávanie histórie, kultúry, zvykov a tradícií obce a priľahlého regiónu. Práve tieto zvyky a tradície regiónu žiakom 4. ročníka predstavila pani Iveta Bartová. Ako sama hovorí, folklór ju fascinoval od detstva. Lásku k nemu odovzdáva našim žiakom ďalej aj prostredníctvom detskej folklórnej skupiny Rokôška. Besedu so štvrtákmi oživila krojom, ktorý si mohli deti na vlastnej koži aj vyskúšať. Hodina ubehla ako voda a deti to, čo videli a mali možnosť aj „ohmatať“, určite tak ľahko nezabudnú. Ďakujeme pani Ivetke aj pani zást. Imreovej, ktorá túto zážitkovú aktivitu v rámci regionálnej výchovy pripravila.
            Viac fotografií je na tomto mieste...
        • Regionálna výchova u štvrtákov zážitkovo
          • Regionálna výchova u štvrtákov zážitkovo

          • Hlavným cieľom regionálnej výchovy je spoznávanie histórie, kultúry, zvykov a tradícií obce a priľahlého regiónu. Práve tieto zvyky a tradície regiónu žiakom 4. ročníka predstavila pani Iveta Bartová. Ako sama hovorí, folklór ju fascinoval od detstva. Lásku k nemu odovzdáva našim žiakom ďalej aj prostredníctvom detskej folklórnej skupiny Rokôška. Besedu so štvrtákmi oživila krojom, ktorý si mohli deti na vlastnej koži aj vyskúšať. Hodina ubehla ako voda a deti to, čo videli a mali možnosť aj „ohmatať“, určite tak ľahko nezabudnú. Ďakujeme pani Ivetke aj pani zást. Imreovej, ktorá túto zážitkovú aktivitu v rámci regionálnej výchovy pripravila.https://www.facebook.com/pg/zsnrudno/photos/?tab=album&album_id=2166247076724699
        • Hádzaná - obvod st. žiaci a žiačky
          • Hádzaná - obvod st. žiaci a žiačky

          • Vo štvrtok 19.04.2018 sme v našej telocvični organizovali obvodné kolo v hádzanej st. žiakov a žiačok. Okrem našich žiakov sa ho zúčastnili ešte rovesníci z V. Belej a Bojníc. Dievčatá vo svojich zápasoch ani trochu nezaváhali a vyhrali so ZŠ V. Belá 15:2 a so ZŠ Bojnice 11:1 a teda postúpili na majstrovstvá okresu. Držíme palce v ďalších bojoch.
            Chlapci rovesníkov z V. Belej síce porazili 13:7, ale na výborne hrajúcich chlapcov z Bojníc nestačili a podľahli im 9:20. Napriek tomu aj našim chalanom treba poďakovať za bojovný a snaživý výkon.
            Našich žiakov na turnaji viedli p. uč. Novotná a p. uč. Pavovlová
            Viac foto je tu...
        • Kroje na vlastivede 4.A
          • Kroje na vlastivede 4.A

          • Tému folklórnych regiónov a jedného z ich hlavných znakov - KROJOV - poňala p. uč. Rambalová na vlastivede spolu so svojimi žiakmi v duchu lepšie raz vidieť ako 100 krát počuť. Spolu sa postrojili do tradičných krojov tohto regiónu a p. učiteľka im vysvetlila ako a prečo sa ľudia v minulosti obliekali, aké boli rozdiely v krojoch medzi relatívne neďalekými obcami a mnoho mnoho iného. Dievčatá, ktoré navštevujú miestnu folklórnu skupinu, ju samozrejme doplnili svojimi vedomosťami... A zaujímavá a netradičná hodina ubehla veľmi, veľmi rýchlo...
            Viac foto je na tomto mieste...
        • Zápis prvákov 2018
          • Zápis prvákov 2018

          • Tak ako to už býva v apríli zvykom, tak aj tento rok sa v našej školičke zišli predškoláci, aby ukázali našim pani učiteľkám, akí sú šikovní a čo všetko už vedia. A naozaj bolo toho mnoho, čo ich naučili ich rodičia a pani učiteľky vo všetkých materských školách, odkiaľ k nám prišli detičky na zápis. Všetci zvládli bez zaváhania rozprávkové "nástrahy", ktoré na nich nachystali pani učiteľky. Tento rok sa deti "prešli rôznymi zákutiami cirkusu" plného šašov, zvieratiek a kúzel. Prostredníctvom rôznych zábavných úloh potom budúci žiačikovia ukázali ako vedia spievať, recitovať, počítať, vystrihovať, ako sa orientujú v priestore, ako im ide jemná aj hrubá motorika, jednoducho všetko čo riadny prvák potrebuje vedieť. Celý zápis zorganizovali pani učiteľky Rambalová, Mederová, Kluvancová a Pavolová, výchovná poradkyňa - pani Mazániková, ktorá okrem iného zabezpečila aj fotografie a zástupkyňa riaditeľa pani Imreová, ktorá mala na starosti aj administráciu zápisu. Za výborne zvládnutú akciu a spríjemnenie prvých krôčikov v škole pre budúcich prváčikov im patrí veľká vďaka. Všetci predškoláci si na záver odniesli drobné pozornosti (malú LEGO stavebničku a iné), poriadny cirkusový klobúk a ako potvrdenie o absolvovaní zápisu aj pamätný list.
            Veľa fotografií zo zápisu nájdete na tomto mieste.
        • Deň narcisov 2018
          • Deň narcisov 2018

          • Po roku sa naša škola opäť zapojila do zmysluplnej a vydarenej akcie: už 22. ročníka Dňa narcisov. Isto všetci vedia, že ide o podporu aktivít v boji s rakovinou pre nadáciu Liga proti rakovine. Akciu už tento rok zorganizovali a realizovali p. učiteľky Plevová a Šemrincová, za čo im patrí veľká vďaka nielen naša, ale najmä všetkých tých ktorým je táto pomoc smerovaná. Výrazne k úspechu akcie prispeli aj naše ôsmačky a deviatačky, bez ktorých by to ani tento rok nešlo. Musím ich fakt pochváliť, lebo boli veľmi ochotné, a aj keď občas trochu pohnevajú, ukázali, že majú naozaj dobré a láskavé srdiečka :-). Samozrejme veľká vďaka patrí aj všetkým Vám, ktorí ste prispeli. Tak ako každý rok, aj teraz bude celá suma, 1133,23€ zaslaná na účet nadácie Liga proti rakovine. Veríme, že pomôžu tam, kde ich najviac treba. Celá akcia v škole začala ešte o deň skôr, keď si naše dievčatá pripravili krátku rozhlasovú reláciu, kde zdôraznili význam tejto zbierky. Drobnou sumičkou v deň zbierky potom prispela aj väčšina našich žiakov a celá škola hrdo, ale aj s pokorou, nosila pripnutý symbol pomoci - žltý narcis.
            Niekoľko fotografií z aktivity nájdete na tomto mieste...
        • Slávik Slovenska 2018 - školské kolo
          • Slávik Slovenska 2018 - školské kolo

          • Aj tento rok sa do školského kola tejto tradičnej speváckej súťaže v interpretácii ľudovej piesne zapojilo viac ako tri desiatky našich detí od prváčikov po siedmakov (ôsmaci, deviataci tento rok nejako "zlyhali"). Svedčí to jednak o množstve talentov medzi našimi žiačikmi a na druhej strane aj o podpore a rozvoji ich talentu našimi skvelými pani učiteľkami a učiteľmi, ktorí nadväzujú na prácu zo ZUŠ, prípadne na domácu prípravu. Do organizácie súťaží na prvom a druhom stupni sa zapojili títo vyučujúci: p. Pršová, p. Besedová, p. Vrteľ a p. Mederová. ĎAKUJEME...
            Pri takýchto súťažiach je vždy veľmi ťažké určiť poradie. URČITE VYHRALI VŠETCI ČO SA ZAPOJILI, ale predsa len porota súťaž nakoniec vyhodnotila takto:

            I. kategória:
            1. miesto Viktória Kotulová 1. B a Kamila Valašeková 3. A;
            2. miesto Seline Vrecková 2. A a Kristián Mercek 1. A;
            3. miesto Marína Horáčeková 2. B a Kristína Ann Lutz 3. A;

            II. kategória:
            1. miesto Kiara Sládkayová 4. A;
            2. miesto Marek Medera 4. A a Dávid Pánis 4. B;
            3. miesto Melanie Hrdá 4. B a Julieta Ševčíková 4. B a Lucia Gocoliaková 5. A;

            III. kategória:
            2. miesto Hana Haragová 7. A; Jaroslav Harag 7. A.

            Fotografie zo súťaže aj z vyhodnotenia nájdete tu.
        • Prevencia obezity a nesprávnych stravovacích návykov
          • Prevencia obezity a nesprávnych stravovacích návykov

          • Vo štvrtok 12.02.2018 navštívili, pri príležitosti Svetového dňa zdravia (7.4.), našich tretiakov a štvrtákov pracovníčky RÚVZ v Bojniciach. Cieľom ich návštevy bolo poukázať, už u týchto menších detí, na potrebu správnych stravovacích návykov, ktoré ich budú sprevádzať celý život. Žiaci nové informácie neprijímali len pasívne, ale boli do aktivity aktívne zapojení. Sami si vytvorili plagát na zadanú tému, ktorý si následne pred kolektívom triedy aj museli obhájiť.
            Ďalšie fotografie nájdete tu...
        • Zo života včiel a našich druháčikov
          • Zo života včiel a našich druháčikov

          • Aby naši žiačikovia vedeli, prečo sa hovorí usilovný ako včelička, pozvali p. učiteľky Mederová a Kluvancová medzi nich v rámci prvouky aktívneho a zanieteného včelára, nášho p. farára, vdp. Mičudu, ktorý toto s radosťou prijal. Deťom nielen porozprával o živote jeho "zverenkýň", ale im aj vysvetlil, ako to v tom úli vyzerá, čo všetko tie včeličky a následne včelári musia vykonať, kým sa dopracujeme k sladkému medíku. K jednotlivým produktom si mohli deti doslova privoňať a čo bolo jedlé, aj ochutnať. Pre porovnanie si vyskúšali chuť vosku a chuť medu (môžte hádať, čo chutilo lepšie). Z celej aktivity si decká odniesli nielen veľa nových poznatkov, ale čo je ešte dôležitejšie pri takejto názornosti im tie poznatky a zážitky určite v pamäti zostanú veľmi dlho... ĎAKUJEME p. farár aj pani triedne učiteľky Mederová a Kluvancová. 
            Viacero fotgrafií nájdete na tomto mieste...
        • Zdravoveda zážitkovo v 2. ročníku
          • Zdravoveda zážitkovo v 2. ročníku

          • Naši druháčikovia mali v stredu 28.03.mimoriadne prvé dve hodiny, na ktoré budú spomínať ešte veľmi dlho. Zážitkovo-praktickým spôsobom sa zoznámili s prácou záchranárov, spoznali zákutia záchranárskej sanitky, sami si mohli pod odborným dohľadom vyskúšať prakticky všetko, na čo siahli. Akcia pokračovala v triede, kde si deti samé vyskúšali nielen základné záchranárske techniky, ale oboznámili sa aj prístrojmi na meranie tlaku, EKG a mnohými ďalšími. Všetko to prebiehalo za účasti triednych pani učiteliek Mederovej a Kluvancovej. Pani uč. Mederová sa na chvíľku dokonca stala aj názornou pomôckou na ukážku určovania cukru v krvi :-). Za výnimočnú akciu ďakujeme obidvom záchranárom zo spoločnosti FALCK. Niektoré záchranárske techniky (napr. masáž srdca) si mohli priamo vyskúšať aj deti na záchranárskom macíkovi, určenom práve na takéto aktivity. ĎAKUJEME a veríme, že sa budeme stretávať len na takýchto podujatiach...
            Tu je viacero fotografií...
        • Hľadanie veľkonočných vajíčok - ANJ
          • Hľadanie veľkonočných vajíčok - ANJ

          • V atmosfére blížiacich sa veľkonočných sviatkov si naši štvrtáci pod vedením svojich pani učiteliek angličtinárok pripomenuli tradičný zvyk tohto obdobia, rozšírený v Anglicku a časti západnej Európy. Ide o zvyk, ktorý sa našim žiakom mimoriadne zapáčil, keďže vďaka svojej šikovnosti a rýchlosti si mohli nájsť ako odmenu sladké veľkonočné vajíčka. A veru niektorým sa, vďaka rýchlemu rozlúšteniu zadaných indícií, podarilo objaviť vajíčok neúrekom. Zaujímavú akciu pre žiakov pripravili p. učiteľky Kluvancová, Škrabanová a Kováčiková. Ďakujeme.
            Tu je množstvo fotografií z vydareného podujatia.
        • Hviezdoslavov Kubín a chemická olympiáda
          • Hviezdoslavov Kubín a chemická olympiáda

          • Pekne a úspešne školu reprezentovali Paulínka Číková zo 6.A, ktorá dostala cenu poroty na Hviezdolavovom Kubíne v Prievidzi (pripravovala p. uč. Škrabanová) a Paulínka Petrisková z 9.A, ktorá bola úspešnou riešiteľkou okresného kola chemickej olympiády (pripr. p. uč. Oravcová). Dievčatá gratulujeme a pani učiteľkám ďakujeme za prípravu.
        • Vybíjaná - majsterky Trenčianskeho kraja
          • Vybíjaná - majsterky Trenčianskeho kraja

          • Tak je to tu znovu. Naše dievčence sa už 6 krát po sebe stali MAJSTERKAMI Trenčianskeho kraja a postúpili na Majstrovstvá Slovenska. 
            Tohtoročné víťazstvo sa nerodilo ľahko, nakoľko po jednoznačnej výhre nad ZŠ z Trenčína 20:11 naše baby po prvý krát od minuloročných Majstrovstiev SR "zakopli" a prehrali s rovesníčkami zo ZŠ z Dubnice n. Váhom 13:14. Nakoniec teda o víťazovi rozhodovali vzájomné zápasy a skóre a to mali naše dievčatá najlepšie, takže sa mohli tešiť z 1. miesta.
            GRATULUJEME im, ako aj ich trénerke p. uč. Pavolovej.
            Rozhodcom na turnaji bol náš p. uč. Kluvanec.
            Tu nájdete fotogalériu.
        • Čitateľská nočná škola
          • Čitateľská nočná škola

          • Nočná škola bola tento rok spojená najmä s Pavlom Dobšinským, no nielen s ním, ale aj s p. uč. Rambalovou, p. uč. Bielikovou a p. zást. Imreovou trávili naši štvrtáci noc z piatka 23.03. na sobotu 24.03. 2018. A zážitkov a aktivít ktoré spolu prežili bolo veru neúrekom.
            Časť z nich prebehla v šk. knižnici, časť aj v celej škole no a na záver si pre svojich žiakov pripravili pani učiteľky aktivity aj v triedach, pokiaľ o cca 1:30 po polnoci žiaci postupne nepospali.
            A čo všetko spolu robili? Dumali nad literárnym kvízom zostaveným z kníh, ktoré už decká v priebehu roka čítali. „Trápili“ sa s indíciami podľa ktorých identifikovali rozprávky Pavla Dobšinského (viď foto v galérii). Zahrali sa na pátračov a podľa dômyselných indícií hľadali presne určené knihy po celej škole. No a keď sa presunuli na „spánok“ do svojich tried, tak každý zo žiakov prečítal svojim spolužiakom najobľúbenejší úryvok zo svojej obľúbenej knihy. A na úplný záver, aby decká predsa len zaspali im pani učiteľky porozprávali nádherný príbeh (možno aj trošku strašidelný ) na dobrú noc.
            Prepáčte trošku horšie fotografie, ale o to lepšia zábava s knihami a pani učiteľkami bola v škole. Až sa to veriť nechce ako sa decká vedia zabaviť aj niekoľko hodín pri knihe.
            Ďakujeme pani učiteľky Imreová, Rambalová a Bieliková.
            Fotky z vydarenej akcie nájdete na tomto mieste.
        • Malý futbal - 1. kolo obvodu
          • Malý futbal - 1. kolo obvodu

          • Dňa 22. marca sa v našej škole, okrem Dňa vody a dekanátneho kola Biblickej olympiády, hralo aj 1. kolo obvodu v malom futbale st. chlapcov a dievčat. 
            Naše dievčatá vo vzájomnom meraní síl s rovesníčkami z V. Belej vyhrali 5:3 a postúpili do ďalších bojov. 
            Chlapci nedali veľa šancí žiakom zo ZŠ Čavoj, ktorých porazili 6:0 a ešte vyšším rozdielom zvíťazili na rovesníkmi z V. Belej a to 7:0.
            Žiakov viedol p. uč. Kluvanec.
            Všetkým gratulujeme nielen za výsledok, ale aj za predvedený zodpovedný a bojovný výkon. Držíme palce do ďalších kôl.
            Pár fotografií nájdete tu.
        • Deň vody
          • Deň vody

          • Dňa 22. marca sa v našej škole, okrem dekanátneho kola Biblickej olympiády a obvodného turnaja vo futbale dievčat a chlapcov, konala aj pripomienka Svetového Dňa vody. Hlavným sprievodným znakom bola farba vody - MODRÁ, ktorá sa niesla celou školou v podobe tričiek, mikín a pulóvrov našich žiakov. Okrem toho pani učiteľky na I. stupni počas vyučovania zrealizovali viacero aktivít, ktoré deťom pripomenuli dôležitosť a význam vody v našom živote. Tieto skutočnosti podčiarkla aj relácia do šk. rozhlasu, ktorú so žiakmi 6.A pripravila p. uč. Špeťková.
            Časť z priebehu dnešného dňa prináša táto fotogaléria.
        • Biblická olympiáda - dekanátne kolo
          • Biblická olympiáda - dekanátne kolo

          • Dňa 22. marca sa v našej škole, okrem Dňa vody a obvodného turnaja vo futbale dievčat a chlapcov, konalo aj dekanátne kolo Biblickej olympiády. Zúčastnili sa ho družstvá zo ZŠ Valaská Belá, ZŠ Čavoj, ZŠ Diviaky nad Nitricou a družstvo našich žiakov. Celú súťaž v našej škole pripravovala a organizovala p. uč. Plevová, za čo jej samozrejme pekne ďakujeme. Naše družstvo nakoniec skončilo na 3. mieste. Zvíťazili žiaci zo ZŠ Diviaky nad Nitricou. Gratulujeme im a držíme palce v ďalšom zápolení, tentoraz už v Nitre.
            Fografie nájdete na tomto mieste.
        • Vítame jar
          • Vítame jar

          • Škola a naše deti žijú nielen športom a vzdelávaním, ale aj tradíciami a kultúrou. V dnešný deň (21.03.) sme si pripomenuli končiacu sa zimu a prichádzajúcu jar "upálením" a utopením symbolu zimy - Moreny. Naši štvrtáci si pod vedením p. zást. Imreovej a p. uč. Rambalovej Morenu nielen vlastnoručne vytvorili, ale ju aj hodili do NItrice a rozlúčili sa zo zimou. V tomto im boli nápomocní aj tretiačikovia pod vedením p. uč. Pavolovej a p. uč. Vrteľa. A keď jej všetci spolu zanôtili "Nesieme Morenu, v oleji smaženú...", alebo "Morena, Morena, kde si prebývala?", tak hádam sa tá zima aj pomaly od nás poberie, aj keď sa jej tento rok veľmi nechce .
            Fotografie nájdete na tomto mieste.
        • Basketbal - 2. m. v regióne
          • Basketbal - 2. m. v regióne

          • Po víťazstve v okresnom kole v basketbale skončili naše dievčatá v rámci regiónu troch okresov na peknom 2. mieste. Zvíťazili nad rovesníčkami z Bánoviec nad Bebravou 22:14, ale nestačili na dievčatá z Partizánskeho, ktorým podľahli 24:36.
            Aj napriek prehre a 2. miestu na turnaji, je to zatiaľ najväčší úspech v basketbale dievčat v našej škole. 
            Baby GRATULUJEME a ďakujeme p. uč. Novotnej za prípravu dievčat.
            Fotografie nájdete tu.