• Slávnostné otvorenie šk. roku a pasovanie prvákov
          • Slávnostné otvorenie šk. roku a pasovanie prvákov

          • Po dvojmesačnej "výluke" sme opäť naštartovali stroj s názvom škola. Veríme, že jeho motor a všetky ďalšie komponenty budú fungovať minimálne tak dobre ako pred rokom a že to takto vydrží celých 10 mesiacov.
            Špeciálne sme do nášho stroja zakomponovali nové súčiastky v podobe našich milých prváčikov, ktorých p. riaditeľ Škraban pasoval do stavu "veľkých žiakov", ako ináč - špeciálnou ceruzkou a pani zástupkyňa Imreová im odovzdala lízanky múdrosti. Veríme, že spolu s ich triednymi pani učiteľkami Bielikovou a Pavolovou im to v škole pôjde a budú robiť radosť nielen sebe, nám, ale hlavne svojim rodičom. Všetkým želáme úspešný a radostný šk. rok plný nových zážitkov a radostí z poznávania, športovania a všetkého, čo ku škole patrí.
            Viaci fotografií nájdete na tomto mieste...
          • Volejbal - 2. miesto v regióne

          • Naši chalani dosiahli historicky zatiaľ najlepší výsledok družstva vo volejbale našej školy, keď v rámci víťazov 3 okresov (Prievidza, Bánovce n. Bebravou a Partizánske) obsadili 2. miesto a veľa nechýbalo, mohli aj postúpiť ďalej. Napriek tomu GRATULUJEME im aj p. uč. Kluvancovi, ktorý ich pripravoval. Regionálne finále 3 okresov sa konalo v našej telocvični, takže chalani mali domáce prostredie.
            Foto našich športovcov je tu...
          • Biblická olympiáda

          • Dňa 21. marca sa v našej škole konalo dekanátne kolo Biblickej olympiády. Zúčastnili sa ho družstvá zo ZŠ Valaská Belá, ZŠ Diviaky nad Nitricou a družstvo našich žiakov. Celú súťaž v našej škole pripravovala a organizovala p. uč. Plevová, za čo jej samozrejme pekne ďakujeme. Naše družstvo nakoniec skončilo na 3. mieste. Zvíťazili žiaci zo ZŠ Diviaky nad Nitricou. Gratulujeme im a držíme palce v ďalšom zápolení, tentoraz už v Nitre.
            Fotografie účastníkov nájdete na tomto mieste.
          • Klokanko

          • Táto medzinárodná matematická súťaž sa v našej škole stále teší obľube a každoročne sa do nej zapája viacero žiakov. Deti si tu precvičia "mozgové závity" v trochu iných typoch príkladov ako je to na bežných hodinách. Tento rok sme opäť pri jej písaní využili priestor našej útulnej jedálne. Zapojili sa cca tri desiatky žiakov. Určite by ich bolo aj viac, avšak poplatok za súťaž sa každoročne zvyšuje, čo je jediné negatívum tejto inak veľmi zaujímavej súťaže výrazne rozvíjajúcej matematickú gramotnosť. Súťaž má v našej škole pod patronátom p. učiteľka Bieliková, ktorej vypomáhajú aj ďalší vyučujúci z I. stupňa.
            Tu nájdete našich žiakov pri práci...
          • Deň vody 2019

          • Dňa 22. marca sa v našej škole, okrem exkurzie z ANJ pod vedením p. uč. Škrabanovej a ostatných vyučujúcich ANJ konala aj pripomienka Svetového Dňa vody. Hlavným sprievodným znakom bola farba vody - MODRÁ, ktorá sa niesla celou školou v podobe tričiek, mikín a pulóvrov našich žiakov. Okrem toho pani učiteľky na I. stupni počas vyučovania zrealizovali viacero aktivít, ktoré deťom pripomenuli dôležitosť a význam vody v našom živote. Na fotografiách sú triedy 1.A a 3.A. Tieto skutočnosti podčiarkla aj relácia do šk. rozhlasu, ktorú so žiakmi 7.r. pripravila p. uč. Špeťková a odprezentovali ju Sandrika Prokopovičová a Vaneska Tomaníková. Popri tom sa samozrejme nielen na chodbách, ale aj vo viacerých triedach, objavili nástenky, ktoré nám budú význam vody ešte nejaký čas pripomínať.
            Fotografie z tohto významného dňa nájdete tu.
          • Lampiónový sprievod

          • V predvečer sviatku sv. Martina sme spoločne s OcÚ a DHZ Nitr. Rudno zorganizovali milú spoločensko-rodinnú akciu - lampiónový sprievod. Všetci spoločne, učitelia, deti, rodičia, starí rodičia, iní príbuzní a známi..., sme prešli časťou obce a osvetlili ju tajomnou žiarou lampiónov, väčšinou kúpených, ale našli sa aj také, ktoré si deti sami vyrobili či už doma alebo v ŠKD. Teší nás, že pochodu sa zúčastnilo aj veľa detí z okolitých obcí.
            Pochod sme zakončili v parku pri obecnom úrade, kde nás privítali p. riaditeľ s p. starostom krátkymi príhovormi. Následne dostali priestor samotní žiaci, ktorí so svojimi p. učiteľkami a p. učiteľom predniesli svoje milé a úprimné priania s nádejou, že ich potom lampióny šťastia vynesú do nebies. Program vyvrcholil práve spoločným vypúšťaním týchto lampiónov.
            Ďakujeme našim hasičom aj policajtom, ktorí nám akciu pomáhali zabezpečiť, ako aj p. starostovi a niektorým poslancom OcÚ, ktorí navarili výborný teplý čajík.
            Samozrejme veľká vďaka patrí aj našim vyučujúcim, najmä p. uč. Bielikovej, p. uč. Plevovej a p. uč. Púčikovej za organizáciu akcie a za dozdobenie parku nápaditými milými tekvicami. Špeciálne poďakovanie patrí aj našim pomocníkom deviatakom, ktorí nám boli nápomocní už vo viacerých akciách.
            Veľa fotografií nájdete na tomto mieste.
          • Hodina DEŤOM 2018

          • V piatok 9.11. 2018 sme sa s našimi deviatakmi opäť zapojili do zbierky HODINA DEŤOM. Zbierka je určená na podporu projektov pomáhajúcim deťom a mladým ľuďom na celom Slovensku. Každý rok prepája tých, ktorí pomoc potrebujú a tých, ktorí ju môžu a chcú poskytnúť.
            Vďaka Vám všetkým, ktorí ste sa do zbierky zapojili, a našim žiakom pod vedením p. učiteľky Mederovej a p. asistentiek Javorčekovej a Kupčekovej, sme vyzbierali sumu 508,00€, ktorá bola ešte v ten istý deň celá prevedená na účet nadácie. 
            Do celkovej sumy prispeli drobnými sumičkami aj naši žiaci pričom vedeli, že týmto pomáhajú takým deťom ako sú aj ony, len s tým rozdielom, že im rodičia nekúpia každý deň sladkosť či hračku. O to srdečnejšie niektoré deti prispievali, čo nás teší.
            Zbierka prebiehala aj v obci, kde našich žiakov sprevádzali väčšinou povzbudivé reakcie okoloidúcich. Trocha zamrzeli, reakcie asi dvoch či troch zamračených a namrzených dám, ktoré nieže neprispeli (to by nevadilo, veď to nie je povinné), ale našich ochotných deviatakov počastovali poznámkami hodnými tretej cenovej skupiny. Žiaľ aj medzi nami dospelými sú ľudia rôzneho charakteru a rozumu, občas aj úbohého. 
            Ešte raz ďakujeme všetkým ľuďom dobrej vôle, ktorí prispeli a ukázali tak našim žiakom, že pomáhať si navzájom sa stále oplatí a má to ozajstný zmysel.
            Tu nájdete pár záberov z našej zbierky.
          • Sférické kino v našej škole

          • V utorok 6.11. a v stredu 7.11. mali naši žiaci možnosť navštíviť tzv. sférické kino. Nemuseli dokonca nikam chodiť, ale kino prišlo priamo k nám do telocvične (viď foto). Ide o špeciálnu formu projekcie vo vnútri polgule, čím pre diváka vzniká úplne iná forma priestorového zážitku, keď ako projekčná plocha je využitá takmer celá vnútorná plocha polgule. Navyše filmy sú pre takú formu projekcie priamo tvorené, sú primeranú veku jednotlivých žiakov a okrem zábavného majú hlavne významný edukačný potenciál. V utorok sme medzi nami privítali aj našich predškoláčikov, ktorí si taktiež odnášali mimoriadny zážitok.
            Fotografie nájdete na tomto mieste.
          • Deň gramotností

          • Mimoriadne krátky, jednodňový týždeň, sme využili na netradičnú aktivitu. Zorganizovali sme si tzv. Deň gramotností, kedy sa naši žiaci pod vedením pani učiteliek a učiteľov realizovali rôznymi formami - verbálne, písomne či výtvarne. Cieľom bolo tradičnými aj netradičnými formami priblížiť žiakom zákutia finančnej a čitateľskej gramotnosti. Popri tom sme využili aj množstvo medzipredmetových vzťahov, kde žiaci na jednej strane použili veľa z toho, čo už poznajú a na stane druhej, si zas doplnili ďalšie nové poznatky a zážitky.
            Niektoré z ich grafických výstupov vidíte aj na obrázkoch.
            P. uč. Bieliková z prác žiakov 3.A vytvorila aj nástenku s hodnotnou výpoveďou, ktorú si žiaľ v dnešnej dobe uvedomujeme čoraz menej. Vedľa nástenka p. uč. Šemrincovej venovaná úcte k našim starším pri príležitosti mesiaca októbra.
            Na týchto fotkách nájdete výsledky uvedených aktivít.
          • Posedenie s dôchodcami

          • V pondelok 29.10. sme si spoločne s našimi dôchodcami, ale aj niektorými súčasnými kolegami, trochu posedeli a zaspomínali na to všetko pekné, čo sa v škole prežilo aj pred desiatkami rokov. A veru tých spomienok bolo neúrekom. Spoločné chvíle nám spríjemnili naši malí žiačikovia z ŠKD, ktorí si pod vedením p. vychovávateľky Mokrej pripravili skutočne milí ale aj veľmi zábavný program. Veru nám medzi našimi malými žiačikmi opäť rastú talenty,ktoré nám určite budú robiť radosť. Program obohatili aj Aďo Beseda a Kiarka Sládkayová.
            ĎAKUJEME a o rok sa s našimi blízkymi tešíme na opätovné stretnutie...
            Tu sú fotky z tejto milej akcie.